Ana Sayfa | Yardim/SSS | RSS Feed | Iletisim

Önceki Başlıklar

49. Bölüm
49.Bölüm Senaryosu (flower98) - 3.Part Eklendi -
Müjdeler Olsun Dizimiz Star'da Devam Ediyor --Yeni--
48. Bölüm (Videolar)
48. Bölüm
20 Haziran Uğur Kedi Mesajı
Burhan Ayeri (Akşam Gazetesi) 19.06.07
48. Bölüm Senaryosu (flower98) -- 8. kısım eklendi --
Replik ve Yorumlarla 47. Bölüm (Ebru Karaca)
Tüyo (16.06.07) YENİ!!!
 

Barış Akarsu ile İlgili Basında Çıkan Haberler

Haziran 30, 2007

TV'DE ÇIKAN HABERLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

Barış için umutlar tükenmedi
Prof. İdrisoğlu: Barış Akarsu'nun genç olması her şeyi değiştirebilir.
03 Temmuz 2007 Salı 14:05

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla İdrisoğlu, Muğla’nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralanan sanatçı Barış Akarsu’nun sağlık durumuyla ilgili, "Hastanın genç olması her şeyi değiştirebilir" dedi.

Akarsu’nun yoğun bakımda tedavi gördüğü Özel Bodrum Hastanesi’ne gelen Prof. Dr. İdrisoğlu, sanatçının sağlık durumuyla ilgili doktorlarından bilgi aldı.
Prof. Dr. İdrisoğlu, hastaneden ayrılırken yaptığı açıklamada, Akarsu’nun sağlık durumunda bir değişiklik göremediğini kaydetti.
Prof. Dr. İdrisoğlu, şöyle dedi:

"Hasta, ventilatöre bağlı olarak uyutuluyor. Uyuyan bir insandaki genel tablo. Ama ciddi bir travma geçirmiş. Bu durumun çok benzer örnekleri var, ama beklemek dışında başka bir şey söyleyemeyeceğim. Hastanın genç olması her şeyi değiştirebilir ya da... Burada sadece beyni düşünmemek lazım, tüm vücudu düşünmek lazım. Beyin iyiye gidebilir, ama başka bir organ bize problem çıkarabilir. Onun için bütün vücudu kontrol altına almak önemli. Yoğun bakım ünitesindeki doktor arkadaşlar bu konuyla ilgileniyorlar." Bir gazetecinin hastaneye gelmesini kimin istediği sorusuna Prof. Dr.
İdrisoğlu, "Ailenin isteği üzerine geldim" yanıtını verdi.

Özel Bodrum Hastanesi yetkilisi Opr. Dr. Abdullah Servet de Akarsu’nun başka bir hastaneye sevk edilmesine gerek olmadığını, gerekli tedaviyi yaptıklarını anlattı.


Servet, "Destek tedavisine devam ediyoruz. Buna rağmen organlarda belirli aksaklıklar var. Onun için iyileşme yok. Bu, daha da kötüleşme biçimine dönüşebilir" dedi.

Barış Akarsu’nun annesi Hatice Akarsu’nun sağlık durumuyla ilgili bir soruya ise Opr. Dr. Servet, "Kontrolümüz altında. Korkulacak bir şey yok" yanıtını verdi.

özel Bodrum Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Barış Akarsu'nun durumunu incelemek üzere Internationel Hospital İstanbul'dan bir grup doktor Bodrum'a geliyor. Öğle saatlerinde hastanede olması beklenen doktorların içerisinde Nörolog Halil İdrisoğlu bulunuyor.

Doktorların Akarsu'nun sağlık durumunu inceleyecekleri ve büyük bir hastaneye nakeldilme durumunu değerlendirecekleri ifade ediliyor.

Barış farklı

İyi haberlerini dört gözle beklediğimiz Barış Akarsu’nun Bodrum’da trafik kazası geçirmesi üzerine "yarışmayla gelen şöhret şans getirmedi" haberleri yapılmaya başlandı.

Ata’nın ölümüyle, aşk cinayetine kurban giden Neslihan İke’nin yaşamıyla aynı kefeye kondu Barış’ın yaşadığı talihsiz olay.

Popstar yarışmalarının albümleri tutmayan, barlara düşen isimleriyle birlikte anıldı.

Tamamen yanlış.

Çünkü Barış Akarsu bu tür yarışmaların yarattığı en yetenekli iki isimden biridir (diğeri Özgür Çevik).

Hem yaptığı müzikle, hem de oyunculuğuyla kısa sürede kendini kanıtladı.

Kendini kaybetmedi, looser olmadı, şöhretle başı dönmedi.

Yeteneğini göstereceği nice yılları olmasını dilemekten başka yapacak bir şeyimiz yok.

Cengiz Semercioğlu/Hürriyet-Kelebek

tv8 görevini yaptı, ya atv?


Yüreklerimizde umut ile keder güreş tutmuş. Bir o üste, çıkıyor bir diğeri... Ama benim umudum var. Barış yaşayacak. Dün tv8'in sabah kuşağında Nilgün Belgün program yapmak yerine Barış Akarsu'nun konuk olduğu eski programı yayına verdi. Öyle iyi etti ki... Bir kez daha Barış'ın gülen yüzünü, kocaman yüreğini ve "sahiciliğini" hatırlattı bizlere. Bu arada gözüm üç gündür atv ekranlarında Akademi Türkiye'nin eski bölümlerini arıyor. Yok...

sabah-yüksel aytuğ


uğur kedi tafarından gönderildi (02-07-07, 23:47):

merhaba...size bodrum özel devlet hastanesinden yazıyorum. barış hastaneye geldiğinden beri aynı durumda. daha iyi değil, ama daha kötü de değil. beyninde oluşan ödemin azalması ve tansiyonun stabil olabilmesi için ilaç tedavisi uygulanıyor. kanama olmadığı için ameliyat gerekli görülmüyor. yarın istanbul'dan çok başarılı bir nörolog buraya geliyor. buradaki başhekim, yoğun bakım uzmanı, istanbul'dan çok önemli bir nörolog ve yoğun bakım uzmanıyla konsültasyon yapılacak. oluşan değerlendirmeye göre tedavisine ya burada, ya da istanbul'da devam edilecek. hepimiz barış'ın bu kara delikten çıkacağına yürekten inanıyoruz. sizlerin de inancı ve duasıyla çıkacak oradan. gereken herşeyin, en emin ve doğru ellerde yapıldığından emin olun. enerjiniz ve sevginiz bizimle olsun.

Dizifilm.com forumlarından alıntıdır.


http://www.hurriyet.com.tr/gundem/6818704.asp?gid=180
Doktordan "umut yok" açıklaması 2 Temmuz 2007


Yaşar ANTER- Sezer ŞAHİNDAŞ/BODRUM, (DHA)

Özel Bodrum Hastanesi Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve beyin cerrahı Op. Dr. Abdullah Servet, bugün saat 15.10’da anestezi uzmanı Dr. Sedat Harman'la birlikte yaptığı açıklamada, Barış Akarsu'nun tedavilere cevap vermediğini, umutlarını yitirdiklerini söyledi.

Op. Dr. Abdullah Servet'in açıklamasının ardından Barış Akarsu'nun rol arkadaşı Merve Sevi ve 4 hayranı baygınlık geçirerek acil servise kaldırıldı, hastane bahçesinden çığlıklar yükseldi.

Barış Akarsu'nun sağlık durumuyla ilgili açıklamayı, ailesinin izniyle yaptıklarını belirten Op. Dr. Abdullah Servet, şöyle konuştu:

“Barış çok ağır bir beyin travması geçirip kalbi durmuş olarak bize getirildi. Kalbini çalıştırdık, ama malesef uzun süre oksijensiz kaldığı için bir beyin hasarı vardı. Hasar beyin ödemini artırdı. Şimdiye kadar anti ödem tedavisi yapıldı. Anti ödem tedavisi sırasında bazı organlarında ortaya çıkan yetmezlikler, tıbbi tedaviyle desteklendi. Tansiyon ve kalbindeki ritm bozukluğunun yanı sıra diğer organlarda zayıflama görüldü. TÜm bu destek tedavilerine karşın Barış’ı kurtarma umudumuzu yitirdik. Bunu açıklamayı yapmak zorundaydık.”

Op. Dr. Abdullah Servet'in bu açıklamasının ardından, ‘Yalancı Yarim’ isimli televizyon dizisindeki rol arkadaşı Merve Sevi'yle birlikte, 4 hayranı baygınlık geçirerek yere düştü. Merve Sevi ve Barış Akarsu'nun baygınlık geçiren hayranları acil servise kaldırıldı.

BABASI FENALAŞTI

Yoğun bakımda tedavi edilmeye çalışılan Barış Akarsu'nun babası Selahattin Akarsu, oğlunun sağlık durumunda bir gelişme olmadığını öğrenince fenalaştı. Baba Akarsu hastanede bir süre tedavi edildi. Barış Akarsu hayranı Belçikalı hemşire Rozita Kürkçü de Türk eşi Önder Kürkçü'yle geldiği hastanede gözyaşı döktü.

Barış Akarsu'nun babası Selahattin Akarsu, bugün öğle saatlerinde Özel Bodrum Hastanesi'ne gelerek oğlunun sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Ancak oğlunun sağlık durumunda olumlu bir geleşme olmadığını öğrenen baba Akarsu fenalaştı. ‘Yalancı Yarim’ adlı televizyon dizisinde Barış Akarsu’nun rol arkadaşı olan Merve Sevi’nin teselli etmeye çalıştığı baba Akarsu, “Beni rahat bir yere götürün, kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Bu acıya dayanamayacağım” dedi. Merve Sevi de gazetecilere “Yeter yeter, artık çekmeyin istemiyorum” diye bağırarak tepki gösterdi. Selahattin Akarsu, hastanede bir süre tedaviye alındı.
Barış Akarsu'nun kurtulma umudu azaldı
02.07.2007 16:36

Bodrum'da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan sanatçı ve oyuncu Barış Akarsu'nun kurtulma umudunun azaldığı açıklandı.

Bodrum'da geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve Bodrum'da bulunan Özel Bodrum Hastanesinde tedavi altına alınan Barış Akarsu'nun sağlık durumu hakkında basın toplantısı düzenleyen hastanenin başhekimi Opt. Dr. Abdullah Servet, sanatçı için yapılabilecek her şeyi yaptıklarını söyledi.

Servet, şöyle konuştu:''Yapılacak başka bir tedavi yöntemi yok. Yapılan tedavi ve desteklere rağmen kurtarma umudumuz azaldı. Bazı organlarda yetmezlik olunca biz
hastayı tıbbi tedavi ile destekledik.''

Doktorun açıklamasının ardından aralarından Barış Akarsu'nun yakınları ile bir televizyon dizisinde birlikte rol aldıkları Merve Sevi ve hayranları sinir krizi geçirdi.
Açıklamanın ardından bayılanlara müdahale hastanede yapıldı.

UÇAN KUŞ 02.07

BODRUM’un Torba kavşağında geçen cuma akşamı kendi doğum günü partisine giderken geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan genç sanatçı Barış Akarsu’nun sağlık durumunda herhangi bir iyileşme olmaması, hastaneye akın akın gelen hayranlarını üzüntüye boğdu


3 günde yaklaşık 6 bin kişinin geldiği hastanenin santrali Türkiye’nin dört bir yanından Akarsu’nun sağlık durumunu öğrenmek isteyenlerin telefonlarıyla kilitlendi.

Barış Akarsu’yu İlhan Şeşen, Gönül Yazar, Hidayet Türkoğlu da ziyaret etti. Yaz aylarını Bodrum’da geçirdiğini belirten Gönül Yazar, “Bodrum’a her geldiğimde aynı bölgede kazalara tanık olurum. Barış’ın ağır yaralandığı, iki kişinin yaşamını yitirdiği kaza ders olmalı, acil tedbir alınmalı” diye konuştu.

Akarsu’nun bulunduğu otomobilin çarpıştığı kamyon şoförü Halil İbrahim Çetin’in patronu Özveren A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Asaf Özveren de eşi ve iki kızıyla birlikte hastaneye geldi. Barış Akarsu’nun kız kardeşi Nermin Akarsu ve yakınlarıyla görüşen Özveren ailesi, acil şifalar diledi. Asaf Özveren “Kazadan büyük üzüntü duyduk. 3 gündür ailecek kendimize gelemedik. Barış ve yaşamını yitiren iki kızımız için maddi ve manevi ne gerekirse yapmaya hazırız” dedi.

Özel Bodrum Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Bedrettin Ulusoy dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada Akarsu’nun durumundu değişiklik olmadığını belirterek “Hayati tehlikesi, derin koması, kritik durumu devam ediyor. Nörolojik anlamda bir iyileşme yok” diye konuştu.



‘ÖRNEK KAVŞAK PROJESİ’

Öte yandan Karayolları 2'nci Bölge Müdürlüğü İzmir Trafik Başmühendisliği Müdürlüğü’nde görevli kavşaklardan sorumlu proje koordinatörü başmühendis Kurban Ali Aslan Barış Akarsu’nun ağır yaralanması ve iki kişinin ölmesiyle sonuçlanan kazanın Torba Kavşağı'nda sinyalizasyon sistemi bulunmamasına bağlanmasının doğru olmadığını söyledi.
Torba Kavşağı'nda 2003 yılına kadar sinyalizasyon sistemi olduğunu belirten Aslan, şunları söyledi:
“Sisteme rağmen kazalar artıyordu. Emniyet Müdürlüğü ve bölge sakinleriyle yaptığımız görüşmelerin ardından sinyalizasyonlu sistemde kazaların aşırı artması nedeniyle AB normlarına uygun kavşak projesi hazırlayıp 2004’de hizmete açtık. Ve 2004 yılı öncesine oranla o kavşakta kazalarda yüzde 50 oranında bir azalma sağladık. Kazadan sonra bize bu tür tepkilerin geleceğini biliyorduk. Ancak o bölgede yapılan kavşak projesi doğrudur. Torba Kavşağı bölgede yapılan örnek kavşak projelerinden biridir” dedi.

Haydi Barış uyan!

Yandı, bütün sevenlerinin yüreği yandı. Barış Akarsu’nun kendi doğum gününü kutlamaya giderken yaptığı kaza haberi, hayranlarında şok yarattı. Bu arada iki tane gencecik kızın da hayatı karardı. Onlara Tanrı’dan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Cuma gecesinden beri, Barış’ın bir an önce aramıza dönmesini dileyen hayranlarının mektuplarını inceliyorum. Ama ne yazık ki hala iyi bir haber veremiyorum. Ben de sizler gibi bu gencecik, pırıl pırıl adam için dua ediyorum. Son gelen bilgiler, durumun ciddiyetini koruduğu yönündeydi. Keşke bu satırların yazarı, size Barış’la ilgili daha iyi bir şeyler söyleyebilseydi. Şimdi kenetlenelim ve hep beraber iyi haberin bir an önce gelmesini dileyelim. Elimiz telefonda, gözümüz televizyonda, gencecik bir fidanın solmaması için birlikte dua edelim. Haydi Barış uyan, daha ne gördün ki şu kısacık ömründe hayattan. Sevdiklerin dört gözle senin geri dönmeni bekliyor. Sakın vazgeçme bizden, şarkılarından, yaşamaktan...

MEMET GÜLER Vatan Gazatesi 02.07.2007

Yuksel Aytug 'un kosesınden

Dayanmalısın Barış'ım...
Yazarken ellerim titriyor... Yüreğim pır pır... Haber bültenlerine, internet portallarına bakamıyorum. Kendimi en kötü habere hazırladım ama yapamıyorum... İçimde çok derinlerde bir his "Başaracak" diyor. Zira onunki bir "azmin zaferi" öyküsü... Karadeniz Ereğli'nin küçücük barlarında bir başına gitar tıngırdatan uzun saçlı delikanlı, kısa sürede nasıl Türkiye'nin en fazla gelecek vaat eden starı olmayı başardıysa, Azrail'i de tuş etmeyi başaracak, başarmalı... Onu sevenler nasıl kenetlenip, Yalancı Yarim dizisinin Star ekranlarına tutunmasını sağladılarsa, dualarıyla Barış'ın da hayata tutunmasını sağlayacaklar... Köşemizin müdavimleri artık biliyorlar. Yine de hatırlatmakta fayda var. Pazar günü bu köşede çıkacak yazıları bizler cuma günü öğle saatlerinde yazıyoruz. Kaderin cilvesine bakın ki, pazar günü yine yarışmalardan çıkan bir genç manken adayının, Güneş Öznek'in iç acıtan hikayesini kaleme alırken, o satırlarda Barış'ın da adı geçmişti. Cumartesi sabahı acı haberi aldığımda, olayın dehşetiyle birlikte "yedek yazmanın" kasveti de içimi kaplayıverdi. Salıyı bekleyemezdim. Çünkü içimden taşanları bir gün daha taşıyacak kuvvetim yoktu. Bugün yazı günüm olmamasına rağmen, dudaklarımda dualarla klavyenin başına geçtim. Çünkü bu köşeden yayılacak iyi dileklerin, dualarla birleşerek Barış'ı hayata döndüreceğine inanıyorum... Barış'ı Akademi Türkiye yarışmasında tanıdım. Onu otel seçmelerinde gördüğüm ilk gün, "Karadeniz Ereğli'den Barış diye bir çocuk var ki..." diye sütunlarıma taşımıştım. Akademi Türkiye'de mikrofonu eline aldığı her an sahnede bir enerji patlaması yaşanıyor, ekranlardan dalga dalga Türkiye'ye yayılıyordu. Ondaki, kelimelerle ifade edilmesi zor bir aura idi. Kısa sürede ekran başındakiler de bu ışığın peşine takıldı. Neredeyse tarikat gibi bir hayran kitlesine sahip oldu. Duydum ki, o ışık saçan, sevgi dolu, kocaman yüreği iki kez durup, yeniden çalışmış. Demek ki savaşıyor, uğraşıyor. Sadece kendi için değil, bizim için de... Onu her gördüğümde konu motosiklet tutkusundan açılırdı. Derdim ki; "Yahu bu ülkede yol mu var ki, iki tekerleğin üzerinde akrobatlık yapıyorsun. Al bir tane otomobil, dört teker de yola bassın, bizi merakta bırakma..." Ne var ki unutmuşum, kadere tekerlek takılmayacağını... Haber bültenlerinde hurdaya dönmüş otomobilin dört tekerleğini havada görünce gözümden yaş boşalması işte bundandı... Hep yazarım ya, "Dizilerin sezon finalleri hastanede bitmesin" diye... Hani milleti yaz boyunca merakta bırakıp, bir yandan da dizi oyuncularıyla yeni sezon için pazarlık yapan prodüktörlere sinir olurum ya... Şimdi Barış'ın hastane sahnelerinin kötü bir "sezon finali" olduğuna inanmak istiyorum. Barış, sevenlerini azıcık merakta bırakacak, birazcık heyecanlandıracak ve bizler yeni sezonun ilk bölümünde başucundaki kalp ritmini gösteren aletteki yeşil çizgilerin zig-zag yaptığını, parmağının kıpırdadığını, gözlerinin yavaşça aralandığını göreceğiz... Dayan Barış'ım. Ne olur dayan...

"ÖLME” DESEM SESİMİ DUYAR MISIN?

Onu daha ilk gördüğümde 15 yarışmacı arasında “bu çocuk farklı” demiştim...

Uzun yele saçları, sahnedeki havası, karizması ve koreografisiyle “ben star olmaya adayım” diyordu...

Starların o herkesten farklı duruşları, içlerinden dışarıya saçtıkları ışıltıları, ruhlarının derinliklerinden gelen pırıltıları vardı o çocukta...

Daha 25 yaşındaydı o sıralar...

Gençti ve müzikte bir star olmak istiyordu...

Onun için Akademi Türkiye yarışmasına katılmıştı...

Bir televizyon kurma girişimini yeni durdurduğum, “Beşiktaş yönetimine gir” baskılarına dayanamadığım değişik günlerdi o günler...

Yapımcı Levent Altınay çok ısrar ettiği için konuk moderatör olarak Akademi Türkiye programında görev almıştım...

Puanlama esnasında genç pop star adaylarıyla canlı yayın sohbetleri yapıyordum...

Onun o sürekli gülümseyen ama mesafeli duran o cool tavrında, sadece starlara özgü olan bir karizmanın varolduğunu hissetmiştim...

Akademi Türkiye yarışmasının gençlerinin hepsi iyi eğitimli ve yetenekli gençlerdi, ama ne yalan söyleyeyim benim birincim belliydi...

Birinci oydu...

Öyle olmalıydı...

Sesi herkesten çok daha iyi değildi...

Ama sesinin havası herkesten farklıydı...

Yorumu belki diğerlerinden çok daha mükemmel değildi...

Ama yorumlarken yarattığı aura herkesten değişikti...

Çokça Cem Karaca’nın, biraz da Barış Manço’nun havası vardı o çocukta...

Müziğinin türü de, yolu da Cem Karaca’yı andırıyordu...

Böyle yarışmaların jürilerinin değerlendirmelerinden fazlaca hazetmem...

Bir mütevelli heyeti gibi, soğuk, donuk ve eleştireldirler...

“Hafta içinde yeterince çalışmıyorsun... Dalgacısın... Yeteneklisin ama tembelsin” türünden tatava yaparlar...

Bana da bütün okul hayatım boyunca bu tatavayı yaptıklarından bu laflardan hiç haz etmem...

Yetenekli ve star kumaşı çocukların kalplerinin ve beyinlerinin farklı çalıştığını biilirim...

Onlar okulların ya da akademilerin sürekli inekleyen pimpirik inek öğrencilerinden değillerdir, hocalar onları pek sevmez ama geniş kitleler onları sever...

Hayat onlar gibileri ister, onlara cömertlik eder...

Barış da öyle bir çocuktu...

Çokça dağınık, biraz dalgacı, müthiş yetenekli, karizmatik, aurası güçlü, kendi havasında bir çılgındı...

Baktım bizim mürebbiyelerden jüri üyesi Pelin Akad ve birkaç eğitimci çocuğu doğramaya kalkıyor canlı yayında hemen müdahale ettim...

“Sende star kumaşı var Barışçığım...” dedim...


***

Nitekim bütün Türkiye ondaki star kumaşını hissetti ve oyları her yarışmada Barış’a yağdırmaya başladı...

Öyle ki, jüri ve eğitimciler Barış’ı seçmiyorlar, halk oylarıyla Barış’ı seçiyordu...

Barış sonunda birinci oldu...

Gözleri parlıyordu...

Yengeç burcundaki benimle aynı burçtan kardeşim, jürinin eleştirilerine, akademinin disiplinli sistemine karşın, kendisi olarak kendisini kabul ettirerek birinci olmuştu...

Belki de benimle aynı yoldan gittiği için onun birinciliğine kendim olmuşcasına sevindim...

Dün Nilgün (Belgün) aradı, “Doğum gününde trafik kazası geçirdi Bodrum’da...” dedi, “yanında 7 yıllık kız arkadaşı Zeynep ve bir başka kız arkadaşı vardı... Kız arkadaşını herkesten saklıyordu... İki kız da kaza sonrası hemen öldüler... Barış’ın beyin ölümünün gerçekleştiği söyleniyor... Kurtulması hemen hemen imkansız...”

Doğum gününde ölüm...

28. yaş gününde...

“Sende star kumaşı var Barışçığım...” dediğim anı hatırlıyorum...

Enstantaneler gözümün önünden geçiyor, beynim fena halde zonkluyor...

“Ölme” desem sesimi duyar mısın kardeşim?...

Reha Muhtar-Vatan Gazetesi

30.06.07
Akman ve Erbil Barış Akarsu'nun durumu hakkında bilgi aldı
00:53
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman ve Şovmen Mehmet Ali Erbil, Muğla'nın Bodrum ilçesinde geçirdiği trafik kazasında yaralanan sanatçı Barış Akarsu'nun sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Akarsu'nun yoğun bakımda tedavi gördüğü Özel Bodrum Hastanesine gelen Akman, sanatçının sağlık durumuyla ilgili olarak doktorlarla görüştü. Hastaneden ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Akman, kazadan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Akarsu'nun tedavisine başlandığı andan itibaren sağlığında olumsuz bir seyir gözükmediğini öğrendiğini kaydeden Akman, şunları kaydetti:

''Dünden bu güne yakın bir ilgi ve takip söz konusu. Doktorlar, yarın tekrar tomografi çekmeyi düşünüyorlar. Dua etmek gerekiyor. Bugünden yarına sorunun çözülmesini beklemek zor. Tedavi, uzun süreli olabilir. Bu nedenle yakınları ve sevenleri, böyle uzun bir maratona hazır olmalılar. Çok zor bir olay. Ancak sabrederek, dua ederek, tedaviyi eksiksiz sürdürerek bu aşılacaktır eminim. Kendisinin genç olması, hayat dolu olması, olaylara pozitif bakan bir kişiliğe sahip olması, tedavisini olumlu etkileyecek avantajlar.''

Barış Akarsu gibi değerlerin kolay yetişmediğini anlatan Akman, ''Böyle değerlerimizi bu kadar kolay kaybetmememiz gerekiyor'' dedi. Akman, kazada yaşamını yitirenlerin ailelerine de baş sağlığı diledi.Zahid Akman, doktorlarının, Akarsu'nun tedavisine Özel Bodrum Hastanesinde devam edeceğini söylediklerini kaydetti.

Şovmen Mehmet Ali Erbil de yaptığı açıklamada, Akarsu'nun, 24 saati atlattığını ancak bundan sonrasının da önemli olduğunu kaydetti. Doktorların, Akarsu'nun hastaneye geldiğinde yaşamını yitirmiş olduğunu, burada tekrar yaşama döndürüldüğünü söylediklerini anlatan Erbil, ''Herkes, sevenleri Akarsu'ya dua etsin'' dedi.

SON DAKİKA!... YAŞAM MÜCADELESİ VEREN BARIŞ AKARSU’NUN DOKTORU ABDULLAH SERVET’TEN YAZILI AÇIKLAMA GELDİ!...

1/7/2007 12:21





İşte özel Bodrum Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Op. Dr. Abdullah Servet tarafından yapılan açıklama:



“Barış Akarsu’nun son durumu ile ilgili herhangi bir nörolojik gelişme, reflekslerde bir gelişme sağlayamadık. Beyin ödemi devam ediyor. Şu aşamaya kadar bizi sevindiren tek şey diğer organlarının henüz çalışıyor olması. Beyin sapı baskısı devam ediyor. Açıkça kısa ve öz söylersek yapılan beyin ödemi tedavisinden şimdiye kadar herhangi bir sonuç alamadık. Durumu ciddiyetini koruyor. Bu tür beyin ödemi olaylarında ne kadar erken cevap alırsak hastanın uyanma şansı o kadar yüksek, ne kadar uzarsa o kadar düşüktür. Şimdiye kadar almamamız umut kırıcı olarak değerlendirilebilir. Şu anda olumsuz bir gelişme de olmadı.”

KAYNAK:UÇANKUŞ

Barış'ın yaşaması mucizeye bağlı
Doğum günü partisine giderken iki arkadaşının da öldüğü trafik kazasında ağır yaralanan genç şarkıcı Barış Akarsu'nun durumu ciddiyetini koruyor.
01 Temmuz 2007 Pazar 07:58

Dizi çekimi, lösemili çocuklar yararına düzenlediği şarkı yarışması ve konser vermek için Bodrum'da bulunan ve doğum gününde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan şarkıcı Barış Akarsu'nun (28) durumu ciddiyetini koruyor. Akarsu'nun bulunduğu otomobili yaşamını yitiren Zeynep Koçak'ın kullandığı ortaya çıkarken, araca çarpan kamyon şoförü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Akademi Türkiye" yarışmasında birinci olan, "Yalancı Yarim" dizisinde başrol oynayan Barış Akarsu doğum günü kutlamasına giderken geçirdiği trafik kazasının ardından yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veriyor.
Özel Bodrum Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Bedrettin Ulusoy, yaptığı açıklamada "Standart olarak anti ödem tedavisini uygulamaya devam ediyoruz. His duyusunun geri gelmemiş olması oldukça olumsuz bir durumu gösteriyor. Ufacık bir ihtimal dahi olsa umudumuzu yitirmedik. Akarsu'nun hayati durumu ciddiyetini koruyor" dedi.

Aracı kız arkadaşı kullanıyordu
Kaza yapan otomobili, Akarsu'nun doğum günü kutlaması için İstanbul'dan gelen arkadaşı Zeynep Koçak'ın kullandığı ortaya çıktı.

'Fren bile yapamadım'
Kamyon şoförü Halil İbrahim Çetin de otomobili Koçak'ın kullandığı yönünde ifade verdi. Gözaltına alınan Çetin, "Kavşağa yavaşlayarak girmeme, selektör yapıp korna çalmama rağmen, Torba tarafından gelen araç aniden kavşağa girdi. Ne fren yapmaya ne de yönümü değiştirme fırsatım oldu" dedi. Çetin, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bu arada kazada yaşamını yitiren Zeynep Koçak (24) ile Nalan Kahraman'ın (37) cenazeleri İstanbul'a getirildi.

'Gözünü açacak, inanıyorum'
Barış Akarsu'nun kazayı öğrenen yakınları, arkadaş ve hayranları hastaneye koştu. Akarsu'nun "Yalancı Yarim" dizisinde başrolü paylaştığı Merve Sevi, hastanede baygınlık geçirdi. Sık sık ağlayan Sevi şöyle konuştu: "Barış'ı çok seviyorum. O benim en iyi arkadaşım. Beynindeki ödemin inmesini bekliyoruz. Zor saatler geçiriyor. Şu anda kalbi ve nabzı iyi. Doktorlar Barış'ın yaşamasının bir mucizeye bağlı olduğunu söylüyorlar. 'Gözünü açabilir de, açmayabilir de... Bekleyin' diyorlar. Hepimiz dua ediyoruz. Barış güçlüdür, gözlerini açacağına inanıyorum."

Akarsu'nun helikopterle İstanbul'a getirilmek istendiği ancak en ufak sarsıntıda yaşamını kaybetme riski olduğu için izin verilmediği öğrenildi.

Milliyet

Barış Akarsu'nun hayati tehlikesi devam ediyor!
Akarsu, doğum gününde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı, iki kız arkadaşı hayatını kaybetti.

Akarsu'nun komaya girdiği kazada kamyon şoförü kazayı anlattı: http://haberaktuel.com/news_detail.php?id=79078

Dizi çekimi, konser ve düzenlediği şarkı yarışması nedeniyle Bodrum'da bulunan şarkıcı Barış Akarsu, doğum gününde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı, iki kız arkadaşı hayatını kaybetti. Otomobiliyle, kavşaktan yola aniden çıkan ve meşrubat yüklü kamyonun altına giren Barış Akarsu'nun durumunun ciddi olduğu bildirildi. Bodrum'da lösemili çocuklar yararına şarkı yarışması düzenleyip konser veren yardımsever sanatçının arkadaşları, hayranları, hastaneye akın etti.

Bir televizyon kanalında yayınlanan Akademi Türkiye yarışmasında birinci olarak şöhreti yakalayan, ardından ‘Yalancı Yarim’ dizisinde kamera karşısına geçerek oyunculuktaki yeteneğini de ortaya koyan Barış Akarsu, dün, doğum günü için İstanbul'dan gelen eski kız arkadaşı Zeynep Koçak ve Koçak'ın arkadaşı Nalan Kahraman ile Göltürkbükü Beldesi'nde yemek yedi. Barış Akarsu, internetteki şarkı yarışmasının koordinatörlüğünü yapan söz yazarı Metin Sözüçetin'e ait 48 UK 556 plakalı Hyundai marka otomobille, arkadaşlarının kendisi için beş yıldızlı Kervansaray Otel'de hazırladığı doğum günü partisine katılmak üzere yola çıktı.

Partide, amatör sanatçılar arasında internet sitesinde düzenlediği şarkı yarışmasının sonuçlarını da açıklamayı planlayan ve büyük heyecan yaşayan Akarsu, saat 22.00 sıralarında, Göltürkbükü yönünden, Bodrum'a 5 kilometre mesafedeki sinyalizasyonun bulunmadığı Torba Kavşağı'na geldiğinde, hiç durmadan aniden İzmir-Bodrum Karayolu'na çıktı. Akarsu ve iki arkadaşının bulunduğu otomobil, İzmir'den Bodrum yönüne giden 38 yaşındaki Halil İbrahim Çetin'in kullandığı 34 AT 9921 plakalı meşrubat dolu kamyonun altına girdi. Kamyon, Akarsu'nun kullandığı otomobile sol yandan hızla çarptı.

Yaklaşık 30 metre sürüklenen ve ardından takla atan otomobil, hurda yığınına döndü. Otomobilde bulunan 37 yaşındaki Nalan Kahraman olay yerinde, 24 yaşındaki Zeynep Koçak kaldırıldığı Bodrum Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Torba Taksi Durağı'ndaki şoförlerin yardımıyla araçtan çıkarılan 29 yaşındaki Akarsu, ambulansla Özel Bodrum Hastanesi'ne kaldırıldı. Akarsu'nun duran kalbi doktorların çabasıyla yeniden çalıştırıldı. Solunum cihazına bağlanan Akarsu'dan alınan kan örneklerinin incelenmesinden sonra alkollü olup olmadığının anlaşılacağı belirtildi.

Kaza tesbitine göre Akarsu'nun asli kusurlu olduğu ve 2918 sayılı Karayolları Kanunu'nun 84'üncü maddesine göre, kavşaklarda geçiş önceliği kuralını ihlal ettiği belirtildi. Geçiş önceliğinin kamyonda olduğu belirtildi. Kamyon şoförü Çetin'in ise ‘Diğer Kusurlu’ olduğu, aynı yasanın 52/1-a maddesine göre kavşağa yaklaşırken hız azaltma kuralını ihlal ettiği belirtildi.

FRENE BİLE BASAMADIM

Jandarma tarafından gözaltına alınan kamyon şoförü Çetin, “İzmir'den gelip Bodrum'a gidiyordum. Kavşağa yavaşlayarak girmeme, selektör yapıp korna çalmama rağmen Torba tarafından gelen araç aniden kavşağa girdi. Ne fren yapmaya ne de yönümü değiştirme fırsatım oldu. Sürücünün kavşağa bakmadan hızla gireceğini tahmin edemedim. Çok üzgünüm'' dedi.

ARKADAŞLARI PERİŞAN

Barış Akarsu'nun gelişini otelde bekleyen arkadaşları, kaza haberiyle şoke oldu. 29 Haziran 1979 doğumlu Barış Akarsu'nun, doğum gününde geçirdiği korkunç kazayı öğrenen yakınları, arkadaşları, hayranları ve söz yazarı Metin Sözüçetin hastaneye koştu. Sözüçetin, Akarsu'nun İstanbul'a sevki için ambulans uçak getirilmesini önerdi. Doktorlar, sanatçının durumunun kritik olduğunu, hareket ettirilmemesi gerektiğini belirterek kabul etmedi. Akarsu'nun, çekimleri Bodrum'da süren ‘Yalancı Yarim’ dizisinde başrolü paylaştığı, ‘Naz’ karakterini canlandıran Merve Sevi, hastaneye geldiğinde baygınlık geçirdi. Sevi'ye doktorlar müdahale etti.

YAŞAMASI MUCİZELERE BAĞLI

Özel Bodrum Hastanesi Sağlık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve hastanenin beyin cerrahı Abdullah Servet, Barış Akarsu'nun durumuyla ilgili açıklama yaparken, sanatçının ambulansla hastaneye getirildiğinde kalbinin durduğunu, ancak yapılan kalp masajıyla yeniden yaşama döndürüldüğünü belirtti. Solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdüren Akarsu'nun kafatası ve vücudunun çeşitli yerlerinde çok sayıda kırık ve çatlaklar, kaburgalarında, bacaklarında kırıklar, beyninde ödem ve kanama olduğunu belirten Servet “Buna bağlı olarak beyinde kanama ve büyük oranda hasar var. Kalbinin durması nedeniyle beyin bir süre oksijensiz kalmış. Kalbinde de hasar olabilir. Şu anda solunum makinasına bağlı. Öncelikle düşük olan tansiyonu ve kalp atımını normale döndürmeye çalışıyoruz. Çok geniş kapsamlı bir beyin ameliyatına alınmadan önce tıbbi olarak müdahalemizi yapıyoruz. Hayati tehlikeyi atlatamadı. Yaşaması mücizelere bağlı'' diye konuştu. Barış Akarsu'nun İstanbul'daki annesi Hatice Akarsu'nun Bodrum’a gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Yarışmada tüm adayların şarkılarını yorumladığı söz yazarı ve besteci Metin Sözüçetin, sabah yaptığı açıklamada “Barış Akarsu'nun yaptığı kaza bizleri, ailesini şok etti. Kaza anında Barış'ın alkollü olduğu söylentileri çıktı. Kesinlikle doğru değil. Tanıdığım Barış, hiçbir zaman alkollü olarak direksiyona geçmezdi. Bir anlık dikkatsizlik kazaya yol açmış olabilir'' dedi.

Barış Akarsu, amatör sanatçılar arasında düzenlediği ‘İnternetstar’ şarkı yarışmasının sonuçlarını da doğumgününde açıklayacaktı. Akarsu, yarışmanın gelirini lösemili çocuklara ve TEMA Vakfı'na bağışlayacaktı. Sanatçı, bir hafta önce de Bodrum Kalesi'nde yine lösemili çocuklar yararına konser vermişti.

İşte Barış Akarsu'nun komaya girdiği kazanın ayrıntıları
Barış Akarsu'nun komaya girdiği kazada kamyon şoförü kazayı anlattı.
Reklam

Jandarma tarafından gözaltına alınan kamyon şoförü Çetin, “İzmir'den gelip Bodrum'a gidiyordum. Kavşağa yavaşlayarak girmeme, selektör yapıp korna çalmama rağmen Torba tarafından gelen araç aniden kavşağa girdi. Ne fren yapmaya ne de yönümü değiştirme fırsatım oldu. Sürücünün kavşağa bakmadan hızla gireceğini tahmin edemedim. Çok üzgünüm'' dedi.

ARKADAŞLARI PERİŞAN

Barış Akarsu'nun gelişini otelde bekleyen arkadaşları, kaza haberiyle şoke oldu. 29 Haziran 1979 doğumlu Barış Akarsu'nun, doğum gününde geçirdiği korkunç kazayı öğrenen yakınları, arkadaşları, hayranları ve söz yazarı Metin Sözüçetin hastaneye koştu. Sözüçetin, Akarsu'nun İstanbul'a sevki için ambulans uçak getirilmesini önerdi. Doktorlar, sanatçının durumunun kritik olduğunu, hareket ettirilmemesi gerektiğini belirterek kabul etmedi. Akarsu'nun, çekimleri Bodrum'da süren ‘Yalancı Yarim’ dizisinde başrolü paylaştığı, ‘Naz’ karakterini canlandıran Merve Sevi, hastaneye geldiğinde baygınlık geçirdi. Sevi'ye doktorlar müdahale etti.

http://haberaktuel.com/news_detail.php?id=79078

Barış Akarsu'ya Ziyaretçi Akını

Barış Akarsu'nun Geçirdiği Trafik Kazası Sonrası Yoğun Bakıma Alındığı Özel Bodrum Hastanesi, Ünlü İsimlerin ve Şarkıcının Sevenlerinin Akınına Uğradı.



Barış Akarsu'nun geçirdiği trafik kazası sonrası yoğun bakıma alındığı Özel Bodrum Hastanesi, ünlü isimlerin ve şarkıcının sevenlerinin akınına uğradı.

Şarkıcıyı RTÜK Başkanı Zahid Akman, ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil, Muğla Valisi Temel Koçaklar, İl Emniyet Müdürü ve çok sayıda seveni ziyaret etti. Bu arada hastanede bulunan sanatçının dizideki rol arkadaşı Merve Sevi, "Onun kalkacağına inanıyorum, aramıza döneceğine inanıyorum" dedi. Basın mensuplarının Akarsu'ya doğum gününde hediye olarak ne alacağını sormaları üzerine Sevi, "Ben şimdi onu söylemeyeyim, o bana hediye versin, aramıza dönsün, sağlığına bir an önce kavuşsun" dedi.

Öte yandan, hastaneden biran olsun ayrılmayan Akarsu ailesi fertlerinin ise oldukça bitkin oldukları gözlendi.